Misterele Egiptului Magic – Călătorie în țara Zeului Soare
Egipt - meditatie piramida
Călătorie de explorare spirituală
20.09 – 24.09. 2023
20.09 – 02.10.2023
12 zile de explorare magică
Solstițiu de toamnă – Cunoaștere și Integrare
Meditație privată 4 ore în Marea piramida & Participare eveniment Sufi & Meditație privată în Valea Regilor
20.09-24.09- Cairo – hotel 4 stele – mic dejun inclus
20.09 – Zbor București – Cairo Detalii: Zbor direct cu Tarom, plecare 0.45 am, sosire 4.45 am
20.09: Vizita la complexul din Giza + Khan Kalil bazar+ Sufi spectacol
21.09: Biserica Copta + Muzeu Civilizatiei Egiptene
21 – 22.09 – 01.00-05.00am – Meditatie privată 4ore in Piramida si intrarea in camerele care nu sunt accesibile turistilor
Meditația privata in Marea Piramida Keops înseamna ca vom fi singuri in camera regelui si in alte doua camere ca nu sunt în mod normal în circuitul turistic. Vom face câteva ședințe de pregătire înainte de a pleca în excursie pentru a fi pregătiți când vom fi acolo. Accesul privat în piramidă este oficial. Exista un contract cu Ministerul Turismului si Arheologiei din Egipt. O mare parte din costul excursiei este pentru acest acces.
25.09: Templu Edfu – Horus & Hathor temple – 5h dus si intors auto
Templul Edfu este un templu egiptean situat pe malul vestic al Nilului din Edfu, Egiptul de Sus. Orașul a fost cunoscut în perioada elenistică sub numele de Koinē greacă și Apollonopolis Magna latină, după zeul șef Horus, care a fost identificat ca Apollo sub greci. Este unul dintre lăcașurile cele mai bine păstrate din Egipt. Templul a fost construit în Regatul Ptolemaic între 237 și 57 î.Hr. Inscripțiile de pe zidurile sale oferă informații importante despre limbă, mit și religie în perioada elenistică din Egipt. Există, de asemenea, „scene și inscripții importante din Drama Sacră, legată de conflictul dintre Horus și Seth.
26.09: Vizitare Valea Regilor + Meditatie Mormant Ay + Templu Hatshepsut
Începem vizita la Valea Regilor, unde avem acces la mai multe morminte (inclusiv ale lui Tutankhamon, Seti I și Ramses al VI-lea). Valea Regilor a fost folosită ca necropolă timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul și cel mai faimos, aparținând faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Mormântul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuăm vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei. Mai departe, vizităm “Coloșii lui Memnon” și apoi un atelier de Alabastru, pentru a admira modul de fabricare a acestei pietre fragile. Vizitarea templului Karnak, de fapt un grandios complex de 10 temple, dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetății este Ipet Isut “cel mai ales dintre locuri”, acesta reflectând superioritatea templului. Dimensiunile templului sunt impresionante. Catedrala St. Paul din Londra sau Notre Dame din Paris ar fi pierdute între pereții lui.
Meditatie la mormantul lui Ay.
27.09: Temple Dendera& Abydos – Hathor temple – 6 h dus si intors cu autocrat
Templu Dendera – Celebrul Templu Hathor – Există dovezi că prima clădire de pe site a fost construita în jurul anului 2250 î.Hr., dar structurile care au ramas in picioare datează în cea mai mare parte din epoca ptolemaică. În 1995 î.Hr., probabil că a început construcția monumentului Mentuhotep II, cea mai veche structură existentă atunci când situl a fost redescoperit. Monumentul Mentuhotep a fost mutat de atunci la Cairo. Cea mai veche structură existentă în prezent este de la Nectanebo II, construită ca. 345 î.Hr. Ar putea fi mai corect să spunem că structura așa cum o știm a început în 54 î.Hr., când a început construcția Templului lui Hathor, cea mai proeminentă structură din complexul Dendera.T emplul lui Hathor este unul dintre cele mai bine conservate situri de antichitate din Egipt astăzi și este un exemplu excelent de arhitectură tradițională faraonică. Templul lui Hathor a fost construit în primul rând în timpul dinastiei Ptolemaice, care a fost o perioadă de stăpânire grecească în Egipt. Cu toate acestea, construcția templului a fost finalizată sub împăratul roman Traian, care este văzut înfățișat pe pereții complexului făcând ofrande lui Hathor. Complexul templului include și o poartă monumentală, construită atât de Traian, cât și de Domițian, un alt împărat roman. Acest site a fost un centru al cultului lui Hathor. Se credea că, în timpul unei perioade legendare cunoscute sub numele de Reuniunea Fericită, Hathor va călători de la templul ei din Dendera pentru a petrece ceva timp cu soțul ei, Horus, la templul său din Edfu. Această „întâlnire” a fost o întâmplare anuală, iar la sfârșitul sărbătorii, se credea că întoarcerea lui Hathor la Dendera a semnalat începutul oficial al sezonului inundațiilor Nilului.
Templu Abydos – Abydos este unul dintre cele mai vechi orașe ale Egiptului antic și, de asemenea, al optulea nume din Egiptul de Sus. În limba egipteană antică, orașul se numea Abdju. Numele englezesc Abydos provine din grecescul Ἄβυδος, un nume împrumutat de geografii greci din orașul neînrudit Abydos de pe Helespont.Considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Egipt, orașul sacru Abydos a fost locul multor temple antice, inclusiv Umm el-Qa’ab, o necropolă regală în care au fost înmormântați faraonii timpurii.[2] Aceste morminte au început să fie văzute ca înmormântări extrem de semnificative și în vremuri mai târziu a devenit de dorit să fie îngropate în zonă, ceea ce a dus la creșterea importanței orașului ca sit de cult. Astăzi, Abydos este remarcabil pentru templul memorial al lui Seti I, care conține o inscripție din dinastia a XIX-a cunoscută lumii moderne ca Lista Regelui Abydos. Aceasta este o listă cronologică care arată cartușe ale majorității faraonilor dinastici ai Egiptului de la Menes până la tatăl lui Seti I, Ramses I.[3] De asemenea, se remarcă pentru graffiti-urile Abydos, graffiti vechi fenicieni și aramaici găsite pe pereții Templului lui Seti I.
Se credea că, în timpul unei perioade legendare cunoscute sub numele de Reuniunea Fericită, Hathor va călători de la templul ei din Dendera pentru a petrece ceva timp cu soțul ei, Horus, la templul său din Edfu. Această „întâlnire” a fost o întâmplare anuală, iar la sfârșitul sărbătorii, se credea că întoarcerea lui Hathor la Dendera a semnalat începutul oficial al sezonului inundațiilor Nilului.
Marele Templu și cea mai mare parte a orașului antic sunt îngropate sub clădirile moderne la nord de templul Seti.[4] Multe dintre structurile originale și artefactele din interiorul lor sunt considerate irecuperabile și pierdute; multe s-ar putea să fi fost distruse de noua construcție.
Hurghada
28.09: Autocar Luxor – Hurghada – 4 h
28.09 – 1.10 : Relaxare la Marea Rosie
1.10 : Zbor seara Hurghada – Cairo – aprox. 21.45
Cairo
02.10 – Zbor Cairo – Bucuresti (Tarom – zbordirect) la 04.30 am.
Sosire la București – la 7.50am
Este inclus
1bagaj de cală 23kg și 1bagaj de cabină 8kg; 12 nopți cazare si mic dejun la hotel de minim 4*Transferuri aeroport – hotel – aeroportZbor intern Cairo – Luxor , Hurghada – Cairo
Transport intern la obiective cu autocar A/C si ghid dedicat Ghidajul de explorare spirituală a locurilor care se vor vizita Practici meditative și cu corpul fizic pe tot parcusul excursiei Meditatie privată in Marea Piramida (cele 3 camere), Vor fi câteva întâlniri online/fizic înainte de excursie pentru a pregăti meditația din Marea Piramidă.
Nu este inclus
Transport cu avionul companie Tarom zbor București – Cairo – București; Taxă viza 25$; Intrare la obiective: Complexul Giza Piramide și Sphinx – Program 8am – 4pm în fiecare zi, Bilet – 38$ Muzeul de Arheologie Cairo – Program 09:00 – 19:00. Bilet 15$; Intrarea la toate templele și obiectivele pe care le vizităm Asigurare medicală – optional, dar recomandat; Tipsuri când este cazul; Mesele de prânz și cină.
Cost 2: 1150eur – Doar Cairo cu Meditatia 4 ore in Piramida – 20.09 – 24.09.2023
Termene de plată : Avans – 1000eur + bilet de avion extern pana la 25august
Rest de plata: – pana la 10 septembrie
Biletul de avion București – Cairo – București: Se va achiziționac după achitarea avansului la prețul din acel moment(estimat 335eur).
Număr estimat de calatori: 15 – 20
INFORMAȚII IMPORTANTE
DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUȚIN 6 LUNI DE LA ÎNCHEIEREA CĂLĂTORIEI;
ACEST PROGRAM NECESITĂ OBȚINEREA VIZEI TURISTICE DE CĂTRE CETĂȚENII ROMÂNI; ACEASTA SE OBȚINE ȘI SE ACHITĂ PE AEROPORTUL DIN CAIRO;
Aceasta nu este o excursie turistică, este un traseu inițiatic de descoperire a unor energii arhetipale, pe care civilizația egipteană le-a folosit mii de ani, în scopul de a ne cunoaște mai profund. Vom fi focalizați, deschiși, vom respecta grupul și ne vom ajuta reciproc.
Traseu inițiatic coordonat de Sha Hadhim (www.shahadhim.com) și Carmen Tudorache.
Date contact email: hadhim@kigam.ro, tel: 0722261235
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional
Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Aceasta pagina foloseste cookies. Setarile privind cookies pot fi ajustate din browserul dvs. Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.OkPolitica privind fisierele cookie