Un curs despre sistemul filozofic, practici ale Șivaismului Kașmirian si ale tratatului Vijnana Bhairava Tantra.
Șaivismul Kașmirian
Kashmir Șaivism sau Trika Șaivism, este o tradiție non-dualistă a Șaiva-Șakta Tantra care a apărut cândva după 850 DC. Deoarece această tradiție își are originea în Kashmir, este adesea numită „Șaivismul Kashmir”. Mai târziu a devenit o mișcare pan-indiană numită „Trika” (lit. Trinitatea) de către marele său exeget, Abhinavagupta, și a înflorit în special în Odisha și Maharashtra. Trăsăturile definitorii ale tradiției Trika sunt sistemul său filosofic idealist și monist Pratyabhijna („Recunoaștere”), propus de Utpaladeva (c. 925–975 CE) și Abhinavagupta (c. 975–1025 CE), și centralitatea celor trei zeițe Para, Paraparā și Aparā.
Vijnana Bhairava
Este un tratat celebru despre scurtături și conștientizări instantanee în procesul de iluminare a sufletului. Este o abordare foarte actuală pentru că nu implică neapărat foarte mult timp de practică dedicată si nu se bazează pe misticism, în sensul că nu avem de a face cu diverse forme si reprezentări complicate ale Creatorului, în schimb, necesita un nivel de atenție si conștiință ridicat care ar trebui sa fie un atribut normal al omului modern. De fapt, consider ca acesta este viitorul in ezoterism-religie-spiritualitate, o cale mistică-non mistică (este un joc de cuvinte care vrea să descrie o manieră de abordare a Creatorului fără forme, prejudecăți și superstiții), curată, clară, cu practici alchimice (aplicabile de orice religie) și lipsită de ritualurile complexe si greoaie aplicabile local in diverse zone.
Tratatul abordează jocul între Conștiință Masculină si Conștiință Feminină (Șiva și Șakti) în care Conștiința feminină îi cere Conștiinței masculine să își reveleze propria natură. Din acest joc (din care se naște universul) se revelează 112 metode de conștientizare a Realității Ultime. Sunt 112 “trips and tricks”(cum se spune în cazul folosirii diverselor facilități software) sau yukti-uri, cum se spune în știința yoga, de expansiune a conștiinței.
Mark Dyczkowski (un Pandit celebru al zilelor noastre) împarte aceste tehnici astfel:
contemplarea universului (33, 34, 35, 62, 63 & 65)
Un curs pentru cei care doresc să așeze pe baze stabile sistemul yoga tantric, să înțeleagă mai profund diversitatea filozofiei și practicii sistemului tantric șivait. Este foarte potrivit pentru instructorii de yoga care vor să treacă de la sistemul hatha yoga la rădăcina străveche a sistemului tantric.
Cu siguranță, după studiul șivaismului kașmirian și al tratatului Vijnana Bhairava Tantra vom avea transformări ale conștiinței și ale modului de percepție.
Detalii organizatorice:
Unde?
Cursul se va desfășura în locație fizică și online pe platforma Google meet.
Locația: Str. Ionel Perlea nr 8, București, începere în data de 26 octombrie
Între Orele: 20.45– 22.00
Durata Curs: 3 – 4 ani, o ședință săptămânală.
Tarif: 375ron /4sedințe
Alte detalii:
Cursul este susținut de Sha Hadhim (Adrian L. Moldovan), despre care poți citi mai multe aici: http://www.shahadhim.com/despre-sha-hadhim/
Pentru înscriere, trimiteți email la adresa: hadhim@kigam.ro sau tel: 0722261235
Important: După înscriere va urma o discuție pentru a putea participa la curs.
Se vor primi materiale pdf și audio.
Un link cu una din primele tehnici ale Vijnana Bhairava Tantra: https://youtu.be/xlt_H5zoD50
Câteva Testimoniale:
Vijnana, calea Gratiei, Înțelegerii, Oglindirii, Stării de A Fi, redescoperirea proceselor subtile de disoluție, recunoaștere, acceptare , integrare si abandon a si in Frumusețea Realității. Deopotriva un proces continuu si o stare de a fi, în afara Timpului si Spațiului, în afara limitărilor perceptuale, emoționale si mentale specifice naturii ființei umane aflate într un proces de evoluție cunoscut. Reprezinta atât un proces activ de Reîntoarcere la Natura Sacra a ființei umane cat si o Recunoaștere aparent paradoxala a realității ca suntem într un prezent continuu, imuabil, deja si dintotdeauna Aici. O.G.
Sutra 33 e cea mai simplă: când te Uiți la un perete alb, degeaba, fără sa aștepți NIMIC, atunci, abia atunci, se releva Spațiul fără de spațiu, Timpul fără de timp …. doar ne așteptând nimic. C.V.
Vijnana Bhairava Tantra, o practică ce deschide 112 căi de întâlnire a divinului din noi. Personal cred că este suficient să practicăm constant una dintre ele, pentru a trece dincolo de marea iluzie a minții în care rătăcim prin această viață. De doi ani de când am început acest curs cu Adrian, percepția mea asupra realității pe care o trăiesc și a creării ei, s-a schimbat vizibil. Poate tocmai de aceea, practica percepției este partea pe care o prefer din acest tratat. A devenit atât de naturală, încât îmi dau seama cât de folositoare este abia după ce o utilizez în viața de zi cu zi. Deci, în baza propriei experiențe, recomand acest curs tuturor celor ce sunt în proces de căutare și înțelegere a ceea ce este dincolo de tot ce văd și înțeleg cu mintea deja antrenată ”să mintă”. Adrian este ghidul potrivit în acest proces și, personal, îi mulțumesc pentru prezență și pentru generozitatea cu care transmite mai departe această cunoaștere. Diana-Maria Georgescu
Cea mai directă si rapida metoda de a ieși din abundenta de gânduri ale mintii maya si de a te bucura de pacea interioara dar si de o înțelegere mai profunda a lucrurilor. Mulțumesc din suflet pentru învățăturile tale. C.P.
Vijnana este o călătorie foarte interesanta din care înveți, printre altele, cum sa utilizezi percepția si cum sa te așezi, mai confortabil, in poziția de observator al existentei tale. M.O.