Noul An Magic – Moment de echilibru și renaștere: Echinocțiul de Primavara 2023

Reglare și armonizare destin individual

În fiecare an trecem prin diverse momente magice pe care nu le constientizăm sau peste care trecem cu neatenție de cele mai multe ori. Unul dintre acestea este echinocțiul de primăvară, un timp al tranziției între solstițiul de iarnă și cel de vară. Conform științei Yoga (Tradiția Shaiva), anul calendaristic începe la echinocțiul de primăvara și se termină la următorul echinocțiu de primăvară. Un ciclu complet de respirație – inspir și expir se desfășoară între cele două solstiții. Este o întreagă știință, s-au scris numeroase tratate în legătură cu aceste cicluri ale naturii/universului. Mai jos o reprezentare vizuală a unui ciclului complet de inspir și expir ( Mark Dyczkowski, Doctrina Vibrației) și unele dintre corespondențele sale:

Ciclul de respiratie
echinoctiul de primavera

Sunt multe informații în acestă reprezentare, dar pe scurt, locul Lunii Noi este echivalentul punctului Dvadashanta (12 degete de la Ajna Chakra – zona frunții), iar locul Lunii Pline este in Anahatha Chakra (zona pieptului). Momentul echinocțiului de primăvară, conform tradiției, se află la jumătatea expirului, în zona bolții palatale, un loc de încântare și creație în acelasi timp. 

Este unul dintre cele 4 momente speciale ale Soarelui în decursul unui an. Un moment de repaus solar, de Ether, de Grație, care poate fi conștientizat printr-o stare de atenție focusată. Este și un moment de celebrare – nu întâmplător între solstițiul de iarnă și echinocțiul de primăvară se celebrează anul nou în multe sisteme religioase. 

De asemenea, momentul marchează renașterea noastră – perioada dintre solstițiul de iarnă și echinocțiul de primăvară este una de renaștere interioară, de germinație. Putem face analogia cu sămânța care încolțește în pămînt și care, după echinocțiul de primăvară, se transformă în planta care răsare din pământ. Astfel, procesele care se produc în cazul ființei uman sunt similare: ce a germinat între aceste două momente răsare cu prilejul echinocțiului de primăvară din zona bolții palatale și se manifestă către zona inimii, către lucruri mai concrete, pragmatice. Ce am udat la interior în timpul iernii se naște la exterior la acest moment al echinocțiului de primăvară. Aceasta este, de altfel, semnificația tutoror miturilor de renaștere legate de echinocțiu: iepuraș, ouă colorate, mielul, ca simbol al purității și renașterii.

20 martie, ora 23:24 (ora Romaniei), este momentul echinocțiului de primăvară 2023, momentul când ziua și noaptea sunt egale ca lungime, când trecem printr-un punct de echilibru, de oprire pentru o foarte scurtă perioadă de timp. Este un moment bun de atenție asupra noastră și de emisie a unor gânduri de focusare cu privire la ce dorim să împlinim.

Timpul este o energie și conștiință avansată, care ne oferă multe oportunități de expansiune rapidă a conștiinței. Echinocțiul poate fi un moment de grație în care individul are mai multe șanse de expansiune și de a experimentare a unor stări de conștiință modificată.

Astrologic, echinocțiul se suprapune cu un moment de lună nouă și cu alte conjuncturi care permit o schimbare de destin. O idee focusată într-un moment propice poate ajusta și amorniza destinul individual.

Elixirul Renaștere solară de la Kigam poate sprijini un focus mai profund pentru acest moment.

Recomand meditație într-un spațiu curat, liniștit, cu o direcție clară și cu o pregătire prealabilă.

GRATIE SI PUTERE!

Sha Hadhim – yogi-alchimist